Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Venice, historische kalkverf, kleur Elephant Grey

Venice, historische kalkverf, kleur Elephant Grey

€2,50 * AVP
Autentico Venice is een historische kalkverf, vrij van synthetische vulmiddelen en acrylaten. Kalkverf is damp-open, schimmelwerend, bacteriedodend en ontsmettend. Een echt natuurproduct!
1-2 dagen
Beschrijving

Met Autentico Venice krijg je een echte historische kalkverf in handen. Naast de typische eigenschappen, zoals het damp-open en dus vochtregulerende karakter en de bacteriedodende werking, heeft een pure kalkverf ook een geweldige uitstraling. 

Er zijn veel verschillende aanbreng-technieken beschikbaar. Van de zo typische verticale streeptechniek, via kris-kras technieken tot en met spectaculaire speciale effecten. Wij organiseren regelmatig workshops waar je deze technieken kunt leren. 

Omdat kalkverf een echte minerale verf is en droogt door middel van "carboniseren" (luchtkalk, ook wel hydraatkalk genoemd, verhardt door opname van CO2 uit de lucht), worden er wel eisen gesteld aan de ondergrond. Om er zeker van de zijn dat de zuiging gelijkmatig plaatsvindt, raden wij aan eerst een laag Autentico Undercoat aan te brengen.

Kalkverf heeft een bijzonder goede dekking. Op een laag Undercoat is vaak zelfs 1 laag voldoende. 

Hoewel kalkverf bijzonder vochtregulerend is, treden er vlekken op indien het in contact gebracht wordt met water. Ter bescherming van Autentico Venice hebben wij een speciale sealer ontwikkeld die het oppervlak impregneert en daardoor water afstotend maakt. Hierdoor gaat wel een deel van de vochtregulerende eigenschappen verloren, maar blijft de prachtige uitstraling intact (de kleur kan wel iets donkerder worden). 

Kalkverf is met een beetje voorbereiding ook geschikt om aan te brengen op meubels. Hiervoor breng je eerst een laag Autentico Undercoat aan om verzekerd te zijn van de juiste hechting. Met kalkverf op meubels kan je zeer goede verouderings effecten bereiken.

Hieronder zie je een voorbeeld van kalkverf op meubelen:

Venice kalkverf op meubels

Diepe en zeer donkere kleuren kunnen we door de aard van pure kalkverf niet maken. Echter, door toevoeging van speciale additieven en marmerpoeder zijn deze populaire kleuren inmiddels beschikbaar in Autentico Volterra, een van kalkverf afgeleide betonlook verf. 

De kleuren op deze website gelden als indicatief. Wij hebben erg ons best gedaan om de kleuren die we op onze website publiceren zo betrouwbaar mogelijk over te laten komen, maar computerschermen kunnen kleuren soms anders tonen. Kalkverf kan daarnaast door de ondergrond en wijze van aanbrengen een andere kleurnuance opleveren. Daarom adviseren wij een handgeschilderde kleurstaal van Autentico Venice aan te schaffen, zodat u de kleur ter plaatse kunt beoordelen.